Bönerum

Skapa nya rum där gemenskaper tillsammans kan söka Guds ansikte. Ett 24-7-bönerum är en kreativ böneplats som möjliggör och inspirerar för en bönekedja dygnet runt, där vänner, gemenskaper och församlingar kommer samman för att söka Guds närvaro.

Varför ska vi be?

En liten film om bön och hur lätt du kan starta ett bönerum.

Kom igång

Följ de här fem, enkla stegen och börja mobilisera 24-7-bön i ditt sammanhang.

1Samla en grupp

Vem bjuder du in till att vara med och be? Kanske din församling, kristna vänner, studentgruppen, ett missionsteam, arbetskamrater eller vemhelst Gud har satt i din närhet.

Styrkan som finns i gruppen, som är överlåtna att be tillsammans, är det viktigaste. Samla din grupp, dela visionen och kom igång.

2Bestäm en tid

Bestäm hur mycket tid som ska avsättas till oavbruten bön och när på året ni ska göra det. Finns det en specifik period, tid eller händelse din gemenskap vill täcka i bön?

Många väljer att börja med en vecka av oavbruten bön, men välj det som känns bäst lämpat för just er grupp — det kan vara kortare eller längre. Ge alla information och förbered er för att börja be.

3Hitta en plats

När ni väljer plats för bönen, tänk på hur många som kan tänkas finnas på plats samtidigt, och att platsen ska vara tillgänglig 24 timmar per dygn.

Vi vet om människor som har bett i kyrkor, tält, husvagnar, lastbilar, butiker, källare… Så känn ingen begränsning — använd fantasin! Hitta den plats som fungerar bäst för din gemenskap.

4Tänk kreativt

24-7-bönerum är en plats där människor ska kunna möta Gud på olika sätt. Tänk på hur ni kan hjälpa människor att aktivera alla sinnen. Inspirera och uppmuntra till en mångfald av uttryck i bön, och se till att det finns material på plats som möjliggör detta.

Längre ner på den här sidan hittar ni inspirerande bilder från bönerum vi haft på olika platser i Sverige, samt tips och idéer på bönestationer. Målet är att engagera hela hjärtat och sinnet att connecta med Gud.

5Börja be

Registrera ert bönerum hos oss. Då får ni ett schema online där alla lätt kan boka bönepass och bestämma när och hur länge de vill be. Läs mer om hur du registrerar ert bönerum längst ner på den här sidan.

Tips på bönestationer

Bönekartor

Sätt en kartnål på platsen du ber för. Använd en världskarta, Sverigekarta eller en karta över din stad.

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.
Johannesevangeliet 3:16
113

Inspiration

Registrera ett bönerum

Registrera gärna ert bönerum/er bönevecka via vår internationella hemsida 24-7prayer.com. Du väljer mellan vilka datum ni ska be 24-7 och får ett schema online där alla lätt kan boka in bönepass och bestämma när och hur länge de vill be.

Till registreringen (24-7prayer.com)